Tatarák houbový
- 200 gramů hlívy ústřičné
- 200 gramů hnědých žampionů
- 100 gramů hub (i sušené nebo mražené)
- 150 gramů rajského protlaku
- malou cibuli
- stroužek česneku
- lžíci sójové omáčky
- lžičku worcesterské omáčky
- lžičku uzené sladké papriky
- hnědý cukr
- kmín
- mletou chilli papričku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- chléb
Jak na to?
- Houby povař alespoň 10 minut, pak slij a nech okapat. Okapané houby nasekej najemno nožem, případně namel nahrubo ve strojku na maso.
- Do pánve přidej olej a nech na něm zpěnit půlku nadrobno nakrájené cibule. K cibuli přidej česnek, houby, protlak, cukr a koření a za stálého míchání dvě minuty opékej.
- Směs odstav a nech vychladnout. Vedle na pánvi si osmaž topinky, které budeš spolu s česnekem k tataráku podávat.