Pečené fazole
Složení
- 3/4 půlkilového pyltiku fazolí
- 3/4 uzeného tofu
- 2 střední petržele
- 2 střední mrkve
- 2 střední cibule
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžíce cca rajč. protlak nebo kečup
- 2 - 3 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce cca melasa (nemusí být)
- Worchestrová omáčka
- sůl
- pepř
- oleje spíš míň
naposled:
- 2x plechovka rajčat
- cca 5x lžíce třtinového cukru
- cca 4x lžíce Worchestr
- 2x lžička sůl
Nenadýmá (1x denně velká porce):
- namočit i vařit s majoránkou a timiánem
Postup v 3.2
- fazole namočit přes noc, 2 lžičky soli na celý pytlík
- slít, nová voda, 2 lžičky soli. Může se přidat trochu řasy, zeleniny. Uvařit do měka
- uvařené fazole slít, ale nechat pod pokličkou (ať nepopraskají)
- cibule, petržel mrkev na drobné kostičky
- tofu na střední kostičky, pomalu usmažit společně se zeleninou
- směs pomalu podusit
- smíchat, trochu dolít a vypéct
Co doladit
- pořád nadýmá