Recepty

Houby v octě - zavařování

Zdroj: https://www.apetitonline.cz/recept/hribky-v-octe

Suroviny:

Nálev:

Postup:

Poznámky

Original text z webu

Suroviny
lesní houby 2 kg
drobné, pokrájené
mrkev 1 ks
na kolečka
cibule 1 ks
na kolečka
feferonka drobné, lze vynechat
sůl
Na nálev
ocet 250 ml
sůl 1 PL
krupicový cukr 2 PL
pepř mletý 10 ks
kulička
nové koření 3 ks
kulička
hořčičné semínko 1 PL
bobkový list 2 ks

Postup Do hrnce dejte 750 ml vody a všechny ostatní suroviny na nálev; pět minut povařte. Udržujte horké.

Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponořte pokrájené houby. Sceďte je a naplňte do horkých čistých sklenic, přidejte kolečka mrkve a cibule, případně feferonku, a zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. S velkou pravděpodobností by měl tento způsob ,zavaření‘ stačit – pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, postavte je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijte asi do třetiny horkou vodou, předehřejte troubu na 80 stupňů a dvacet minut zavařujte.

NĚCO NAVÍC Do octa lze naložit téměř všechny druhy hub (vynikající jsou václavky, ryzce, klouzky a všechny hřibovité houby). Do sklenic vždy dávejte pouze jeden druh.