Dušená mrkev
Nová verze dušení
- brambory v páře se dusí 25 minut do měkka.
- 20 minut pro mrkev je hodně na zkus, takže zkusit taky 25 minut jako brambory
Omáčka
- horkou vodu si připrav (!)
- trochu cibule na hodně jemno, dorůžova
- lžíce mouky je tak 1 - 1.5 porce
- špetička papriky
- trochu bujónu
- bílý pepř, sůl, cukr, citrón
Takto také výborné
-
mrkev na užší kolečka
-
trošku petržele na malé kostičky
-
menší cibulka na drobno
-
hned dát smažit na 6 všechno společně najednou. Nebát se nemíchat chvíli
-
na jíšku už vypnout nebo na 1
-
na jíšku stačí 3 lžíce ječné mouky na střední hrnec.
-
po mouce pár lžiček třtinového cukru
-
2 bujony na střední hrnec
-
mraž. hrášek cca 10 min vařit